КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Відновлюємо звільнену Херсонщину – виконані роботи за 18.05.23

Дата: 19.05.2023 12:18
Кількість переглядів: 53

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 18 травня.

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 38 бригад – це 172 робітники та 66 одиниць техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Благодатівку, П’ятихатки, Щасливе, Брускинське, Іщенку, Давидів Брід, Берислав, Херсон, Посад-Покровське, Олександрівку, Станіслав.

Фахівці операторів мобільного зв’язку відновили роботу 3 базових станцій у Дніпровському та Суворовському районах Херсона. Нині на звільненій Херсонщині працює 311 базових та 3 пересувні станції.

Над відновленням понівечених російськими ударами будівель у Херсоні працювали  35 робітників Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за  13 адресами. Загалом OSB-листами закрили 129 вікон, з них 98 - у житлових будинках та 31 - в будівлях інфраструктури міста. 

Загалом на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 38 758 гектарів територій, з них 33 372,7 гектара – землі сільськогосподарського призначення. На цих територіях виявлено та знешкоджено понад 69,8 тис. вибухонебезпечних предметів. 

З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 51 особу, з них 2 дитини. 

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 1 209 продуктових наборів, 5 000 банок консерви, 10 400 буханок хліба, 650 порцій готових обідів, 6 270 літрів питної води, 580 овочевих наборів та молока. Також людям передали 50 OSB-плит, 7 ремкомплектів, 40 гігієнічних наборів, 5 брезентів. 

На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади медиків відвідали Старосілля, Федорівку, Миролюбівку та Михайлівку. Загалом лікарі оглянули 88 пацієнтів.

Завдяки співпраці з благодійними фондами “Серце української нації” та “Відродження Харкова” волонтери привезли до Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні медичні вироби та лікарські засоби. 

Чорнобаївська громада отримала новий автобус. Він буде використовуватися для перевезення школярів на заняття. Транспорт надала ініціатива Water4Ukraine.

Працюємо далі!

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь