A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Відновлюємо звільнену Херсонщину – виконані роботи за 25.05.23

Дата: 26.05.2023 14:27
Кількість переглядів: 38

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 25 травня.

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 36 бригад – це 160 робітників та 62 одиниці техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Костромку, Брускинське, Давидів Брід, Щасливе, село Запоріжжя, Білу Криницю, Станіслав та Посад-Покровське.

Над відновленням понівечених російськими ударами будівель у Херсоні працювали 35 з робітників Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено у 3 житлових будинках, де OSB-листами закрили 13 вікон.

Загалом на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 41647,4 гектара територій, з них 35974,5 гектара – землі сільськогосподарського призначення. На цих територіях виявлено та знешкоджено понад 72,5 тис. вибухонебезпечних предметів. 

З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 97 людей, з них 13 дітей. Потягом виїхали 25 жителів області, автотранспортом – 72. 

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 2959 продуктових наборів, 6600 буханок хліба, 9200 банок консерви, 650 порцій готових обідів, 2790 кілограмів картоплі та 2468 літрів питної води. Також людям передали 126 ремонтних наборів, 77 OSB-листів, 15 наборів садового інвентарю, 23 матраци, 23 комплекти постелі та 10 наборів посуду. 

На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади медиків відвідали Краснолюбецьк, Малу Сейдеминуху, Новополтавку, Кучерське та Високопілля. Загалом лікарі оглянули 139 пацієнтів.

Ще один соціальний маршрут запустили на деокупованій Херсонщині. Це стало можливим у рамках проєкту “Шлях до безпеки та послуг: транспортне забезпечення та підтримка колективних центрів”, який реалізовує ГМ «Проліска» за підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF). Графік та маршрут рейсу – за посиланням. 

Завдяки співпраці Херсонської ОВА з компанією Lidea та ГО "ЖИВА" 56 фермерських господарств отримали безкоштовне насіння соняшника. Завдяки цій допомозі фермери зможуть вже засіяти понад 3000 гектарів розмінованих полів. 

Працюємо далі!

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь