КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків підриву дамби Каховської ГЕС станом на 08:00 08.06.23

Дата: 08.06.2023 10:06
Кількість переглядів: 56

Середній рівень підтоплення – 5,61 метрів. Затоплено 600 квадратних кілометрів Херсонщини, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег. 

На правобережі підтоплено 20 населених пунктів. Попередньо, від водної стихії постраждали 2629 будинків: Херсонський район – 2478, Бериславський район – 110, Каховський район –  41. 

Силами поліції, рятувальників та волонтерів із небезпечних територій вдалося евакуювати 1999 людей, у тому числі 1495 – з мікрорайону Корабел. 

Електропостачання: 

Через підтоплення у Херсоні відключили 129 трансформаторних підстанцій. Найбільше постраждали електромережі мікрорайону Острів – повністю затоплено 82 трансформаторні підстанції. 

В області через підтоплення відключено 30 трансформаторних підстанцій у Дарʼївці, Микільському, Інгульці та Зарічному. 

Газопостачання

Через затоплення окремих територій Херсона у чотирьох населених пунктах Білозерської та Дарʼївської громади частково зупинено роботу газопроводів. Припинено газопостачання до 14 716 об’єктів споживачів. 

Водопостачання: 

У 21 свердловині у громадах що межують з водосховищем, рівень води критично знизився. Крім того, ще в 80 свердловинах проводиться моніторинг їх стану щодо подальшої експлуатації. Це населені пункти: Нововоронцовка, Осокорівка, Золота Балка, Михайлівка, Новоолександрівка, Новоберислав, Милове, Качкарівка, Новокаїри, Берислав, Червоний Маяк, Веселе.

У Херсоні знеструмлені та затоплені 17 артезіанських свердловин, 5 каналізаційних насосних станцій та головна насосна станція каналізації. Без водопостачання знаходяться усі мешканці мікрорайону Острів. Без водовідведення залишились мешканці мкр-н ХБК, центр, та Шуменський.

З сайту Херсонської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь