A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Мінцифра представляє на Дія.Освіта освітній серіал для людей елегантного віку

Дата: 15.06.2023 10:06
Кількість переглядів: 61

Міністерство цифрової трансформації України разом з Програмою розвитку ООН в Україні презентували новий освітній серіал на платформі Дія.Освіта — Базові цифрові навички для людей елегантного віку.

Курс містить 10 серій, під час яких онуки розповідають старшим родичам, як встановити месенджери на смартфон, користуватися пошуковиками, записатися до лікаря, поповнити мобільний рахунок та користуватися хабами цифрової освіти Дія.Освіта.

«За результатами дослідження 2021 року, в Україні 44% людей віком від 18 до 70 хотіли б підвищити свій рівень цифрових навичок. Це означає, що використання цифрових технологій у повсякденному житті є важливим, зокрема, для аудиторії людей елегантного віку. Щоб успішно подолати цифровий розрив, ми повинні не лише сприяти активному залученню людей старшого віку в цифровий простір, а й забезпечити їм доступ до якісних навчальних програм. Новий освітній серіал на Дія.Освіта допоможе відповісти на найпоширеніші запити та розібратися в ситуаціях, з якими часто стикаються люди елегантного віку», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Після проходження курсу учасники отримають 0,2 бала ЄКТС (Європейської кредитно-трансферної системи). Освітній серіал може бути актуальним для державних службовців, які за рік мають накопичити 1,0 бала.

Заступник Постійного представника Програми розвитку ООН в Україні Христофорос Політіс наголосив, що важливо скорочувати цифровий розрив у країні, щоб результати цифровізації були доступні для всіх громадян:

«65% осіб, які назвали недостатній рівень навичок головною причиною, чому вони не користувалися електронними послугами минулого року, належать до старшої вікової категорії. Новий освітній серіал націлений задовольнити саме їхні потреби. Він допоможе здобути необхідні знання, щоб старші люди мали доступ до нових державних цифрових інструментів та могли користуватися плодами цифровізації в країні нарівні з іншими громадянами».

Президентка ВГО «Українська бібліотечна асоціація» Оксана Бруй упевнена, що новий серіал буде також корисним для бібліотекарів-консультантів у Хабах цифрової освіти, які зможуть якісніше надавати допомогу та реагувати на звернення відвідувачів:

«Люди, старші ніж 60 років, є основною аудиторією, яка звертається до бібліотечних хабів цифрової освіти. Запити на підвищення цифрових навичок дуже різні — від користування смартфоном, основними його застосунками та звичайного пошуку в інтернеті до опанування графічних програм. Значний попит має консультування щодо державних цифрових послуг у застосунку Дія. Новий освітній серіал на Дія.Освіта допоможе і людям поважного віку опанувати нові цифрові інструменти, щоб підвищити якість життя, і бібліотекарям-консультантам у Хабах цифрової освіти, щоб удосконалити навчальні програми та консультації для тих, хто звертається по допомогу».

Освітній серіал створено Міністерством цифрової трансформації України за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), який ПРООН в Україні реалізує за фінансової підтримки Швеції, для платформи Дія.Освіта.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь