A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

OpenData для кожного: як Мінцифра підвищує обізнаність про відкриті дані

Дата: 17.06.2023 14:17
Кількість переглядів: 61

Одним з головних завдань Мінцифри в розвитку сфери відкритих даних є підвищення знань, умінь та навичок розпорядників інформації щодо оприлюднення відкритих даних. Це впливає на їхню якість, а отже, і на легкість використання даних для бізнесу, журналістів, громадськості та всіх зацікавлених. І в свою чергу слугує побудові демократичної держави без корупції.

Для цього Мінцифра постійно проводить навчання для державних службовців, представників органів місцевого врядування, журналістів та бізнесу.

Нещодавно відбувся семінар для представників Держлісагентства. Захід був присвячений базовим питанням щодо покращення наявних наборів даних та внутрішньої нормативно-правової бази. На основі здобутих знань та створених нових даних Агентство зможе створити інструменти для посилення контролю за незаконною вирубкою лісів та формування лісозаготівлі.

Для підсилення силового блоку під час дії воєнного стану провели 2 навчальних заходи для представників антитерористичного центру при СБУ. Зокрема розповіли, як проводити аналітичні дослідження та розвідку на основі відкритих даних.

Також Мінцифра спільно з ОБСЄ запустила нову навчальну програму з аналізу та візуалізації даних для журналістів, розслідувачів, антикорупційних громадських активістів. Серед 500 охочих долучитися 19 пройшли цю програму.

Загалом з серпня 2022 року Міністерство провело близько 25 заходів для із загальним охопленням понад 900 осіб. До навчання долучилися представники 20-х ЦОВВ, 80 органів місцевого самоврядування та 4 ОВА.

Цифрова економіка сьогодні є світовим трендом, а знання про відкриті дані та їх аналіз стають надзвичайно важливими для майбутнього розвитку економіки. Тому Мінцифра спільно з USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS», за підтримки Фонду Східна Європа, підготували програму навчального модуля про відкриті дані, який викладатимуть для студентів КНЕУ. Розробкою навчальної програми займалася компанія YouControl.

Крім постійних заходів для навчання різних представників сфери opendata, на порталі Дія.Освіта можна пройти освітній серіал «Відкриті дані для державних службовців» та «Відкриті дані для бізнесу».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь