КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Про викрадених росією дітей Херсонщини, повернутих на територію підконтрольну Україні

Дата: 30.06.2023 21:06
Кількість переглядів: 73

За наявною у службі у справах дітей обласної державної адміністрації інформацією, 15 липня 2022 року російськими військовими було переміщено 15 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з комунального закладу «Новопетрівська спеціальна школа» Снігурівського району Миколаївської області разом із директором до

Зазначені діти 19 жовтня 2022 року російськими військовими були примусово депортовані до рф разом із директором вказаного закладу.

Завдяки спільній роботі з волонтерами, які надавали допомогу комунальному закладу Херсонської обласної ради «Центр соціально- психологічної реабілітації дітей», вживалися заходи щодо повернення 15 дітей.

18 листопада 2022 року отримано інформацію про переміщення дітей в Грузію.

Службою у справах дітей обласної державної адміністрації ініційовано лист обласної військової адміністрації від 17 травня 2023 року No 01-01-59-3471/0/23/43 головам районних та Херсонської міської військових адміністрацій стосовно інформування опікунів/піклувальників, прийомних батьків та батьків вихователів дитячих будинків сімейного типу про можливість виїзду за допомогою волонтерських організацій на територію підконтрольну Україні разом із дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, які виховуються в їхніх родинах.

Завдяки співпраці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, волонтерської організації Save Ukraine, міжнародної благодійної організації «БФ «СОС Дитячі Містечка», органів опіки та піклування та служб у справах дітей області, на підконтрольну територію України повернуто 73 дитини та 1 особа з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, із Херсонської області.

Серед повернутих дітей 61 мають батьків або одного з них, 11 – це діти зі статусом дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування,

комунального закладу Херсонської обласної

ради «Центр соціально психологічної реабілітації дітей».

1 дитині надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування, після повернення на підконтрольну Україні територію.

Зокрема, на підконтрольну Україні територію повернуто 2 прийомні сім'ї які проживали в Каховському районі Херсонської області. У зазначених родинах виховуються 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 2 дитини, які опинилися у складних життєвих обставинах, та влаштовані до родини тимчасово.

Також, 01 квітня 2023 року, завдяки роботі волонтерів «БФ«СОС Дитячі містечка», 1 особа з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, виїхала з окупованої території і на даний час проживає у місті Харків.

Крім того, за інформацією служби у справах дітей Генічеської районної державної адміністрації, 23 червня 2023 року на підконтрольну територію України (м.Київ) самостійно виїхала мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу з 5 дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Питання повернення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на територію підконтрольну Україні перебуває на постійному контролі служби у справах дітей обласної державної адміністрації.

Автор: ХОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь