A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Анонс матеріалів проєкту «Оновлена інформатика — IT-студії» від Мінцифри та Міносвіти за підтримки ЄС

Дата: 02.09.2023 22:01
Кількість переглядів: 77

У вересні 2023 року буде презентовано матеріали для директорів освітніх закладів, вчителів, батьків та учнів, що допоможуть переосмислити інформатику як предмет шкільної програми. Матеріали «Оновленої інформатики — IT-студій» будуть розміщені на окремому модулі платформи Дія.Освіта.

Фото без опису

Матеріали міститимуть інтерактивні вправи, тестові та практичні завдання, проєктні роботи, які спонукатимуть учнів до практичного відпрацювання розвинутих навичок і рефлексії.

Одна з ключових особливостей модуля платформи — врахування потреб кожної з аудиторій: батьки зможуть слідкувати за успішністю дитини в навчанні, вчителі — призначати й оцінювати завдання, формувати траєкторію навчання для кожного класу та спілкуватися з учнями. В учнів буде свій інтерфейс, завдяки якому вони не просто переглядатимуть навчальний контент, а й активно працюватимуть з ним. Функціонал платформи буде розширюватися до кінця осені 2023 року.

Освітні ресурси ІТ-студій можна використовувати як у початковій, так і в базовій та старшій школі. Серед новинок — анімовані відео, презентації, локалізовані матеріали та відео від Code.Org, відео з експертами-практиками. До створення навчальних відео також долучилися Харківський, Одеський і Львівський ІТ-кластери.

Експерти підготували Методичні рекомендації з упровадження ІТ-студій у навчальний процес вивчення інформатики, які вчителі можуть використати під час створення календарно-тематичних планів та планування освітнього процесу.

Фото без опису

Пілотування проєкту «Оновлена інформатика  IT-студії» відбувалося з вересня 2022 року до серпня 2023 року. За отриманими результатами 100% вчителів-учасників пілотування готові або скоріш готові радити ресурси ІТ-студій. Серед компетентностей, розвиток яких найбільше відзначали учасники, — навчання впродовж життя, цифрова компетентність, математична, соціальна, спілкування державною та іноземними мовами, громадянська, підприємливість. Більшість вчителів відзначили, що порівняно з етапом пілотування проєкту є необхідність розширити функціонал платформи.

Деталі проєкту та готові освітні матеріали Мінцифра та Міністерство освіти і науки України представлять під час пресконференції, яка відбудеться в другій половині вересня 2023 року.

Слідкуйте за новинами на лендингу проєкту https://osvita.diia.gov.ua/it-studios

Партнери проєкту Google.org сприяли оновленню платформи Дія.Освіта. Code.Org надав свої ресурси з програмування, які було перекладено за підтримки міжнародної організації Save the Children. UNICEF сприяв створенню додаткових відео та інтерактивних ресурсів. Компанія Genesis сприяла залученню досвідчених вчителів, які привносили свій досвід при створенні освітніх ресурсів ІТ-студій.

Проєкт реалізується з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства освіти і науки України в межах програми EU4DigitalUA, що фінансується Європейським Союзом.

 

За матеріалами Мінцифри


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь