A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

В Україні визначили національний контактний пункт програми ЄС «Цифрова Європа»

Дата: 14.09.2023 13:59
Кількість переглядів: 120

Розпорядженням Кабінету Міністрів України Офіс з розвитку підприємництва та експорту визначено національним контактним пунктом програми Європейського Союзу «Цифрова Європа» (2021–2027).

Завдання національного контактного пункту — просувати цифрову політику ЄС, здійснювати інформаційно-методичний супровід потенційних заявників програми «Цифрова Європа» протягом усього періоду дії Програми, а також співпрацювати з мережею контактних пунктів у країнах ЄС.

«Створення національного контактного пункту — це важливий крок, який допоможе ще більшій кількості українців отримати допомогу та роз’яснення щодо участі в “Цифровій Європі”. Відтепер Офіс з розвитку підприємництва та експорту надаватиме підтримку тим, хто цікавився програмою раніше, але не міг самостійно розібратися з умовами. Український ІТ-бізнес, інноваційні простори та освітні заклади матимуть ще більше можливостей отримати фінансування для свого розвитку», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Визначення національного контактного пункту в Україні надасть змогу українським потенційним учасникам програми «Цифрова Європа» отримати фахову консультацію щодо процесу подання конкурсної заявки. Це, своєю чергою, підвищить шанси стати переможцем відбору та долучитися до міжнародних проєктів у сфері цифрових технологій, штучного інтелекту, суперкомп’ютерів, цифрових навичок.

«Ми будемо раді допомогти потенційним учасникам з України, зокрема представникам малого й середнього бізнесу, отримати фахові консультації щодо критеріїв подання заявок, формування аплікаційних заявок та переваг участі в грантових конкурсах у межах Програми “Цифрова Європа”. Участь у Програмі не лише пришвидшить цифрову трансформацію та відновлення економіки, а й сприяє прискоренню інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС», — додав Андрій Ремізов, директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту.

Програма «Цифрова Європа» (2021–2027) спрямована на розвиток передових цифрових навичок, впровадження цифрових технологій на підприємствах, розбудову цифрової інфраструктури, а також на ще більшу доступність цифрових послуг для громадян і державних інституцій країн Європейського Союзу та асоційованих до Програми країн. Участь у конкурсах Програми можлива для українських суб’єктів господарювання в період до 2027 року.

 

За матеріалами Мінцифри

В Україні визначили національний контактний пункт програми ЄС «Цифрова Європа»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь