A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Всеукраїнські курси про продуктові ІТ від Genesis викладатимуть у 213 закладах освіти

Дата: 18.09.2023 18:23
Кількість переглядів: 56

Понад 1 000 викладачів з 213 закладів вищої освіти пройшли навчання для викладачів від ІТ-компанії Genesis, Мінцифри та МОН за двома Всеукраїнськими курсами — «Створення та розвиток IT-продуктів» і «Маркетинг IT-продуктів». Це дасть змогу інтегрувати матеріали курсів в освітні програми.

Всеукраїнські освітні курси — це інтерактивні гейміфіковані курси у форматі змішаного навчання для студентів. Щоб інтегрувати курс у свою освітню програму, викладачі проходять двотижневе навчання про структуру та методологію курсів, складають тестування та отримують сертифікати з відповідною кількістю кредитів ЄКТС. Далі викладачі можуть інтегрувати курси як окремі дисципліни, частини наявних або як вибіркові.

Адаптована версія курсу «Створення та розвиток IT-продуктів» також розміщена у вільному доступі на національній платформі цифрової грамотності Дія.Освіта.

«Разом з командою МОН ми створюємо стратегію трансформації системи освіти в кожній ланці — від садочків до університетів. Щоб побудувати одну з найбільш гнучких та швидких систем освіти у світі. Один із треків трансформації — зміст та сенси освіти. У школах та закладах вищої освіти мають інтегрувати дисципліни, які в майбутньому допоможуть опанувати актуальні та затребувані професії. Зокрема, курси від Genesis — це можливість для студентів реалізувати потенціал та обрати кар’єру в ІТ. Ми також цінуємо партнерства з українським бізнесом, що готовий інвестувати час і ресурси в освіту та ділиться сучасними знаннями з освітянами», — зазначає Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України.

«Навчання ІТ в університетах — це важлива інвестиція в молоде покоління. Цифрова грамотність дає змогу студентам розуміти сучасний світ та впливати на нього, де технології продукують ефективність і точність. ІТ-навички не лише роблять студентів конкурентоспроможними на ринку праці, а й допомагають їм розвивати критичне мислення, творчий підхід та вміння виконувати складні завдання. Викладач, який вправно застосовує новітні технорішення та навчає їх студентів, здатний змінювати майбутнє всієї країни», — зазначив Оксен Лісовий, Міністр освіти і науки України.

«Понад 95% викладачів готові впроваджувати курси від Genesis у свої дисципліни. Ми підтримуємо довгострокову співпрацю з університетами та державою, тож у партнерстві з Мінцифрою та МОН продовжуємо створювати нові Всеукраїнські освітні курси-стажування для студентів українських ЗВО й допомагати викладачам впроваджувати їх в освітні програми», — коментує Олексій Ніщик, Education Operations Director у Genesis.

Перший всеукраїнський освітній курс «Створення та розвиток IT-продуктів» розроблено у 2021 році з ініціативи ІТ-компанії Genesis разом із Product IT Foundation for Education та студією онлайн-освіти EdEra, за підтримки Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти й науки України. Партнери курсу — Київська школа економіки (KSE) та Horizon Capital.

У 2023 році до системи Всеукраїнських курсів додався новий курс — «Маркетинг ІТ-продуктів». Він ознайомлює студентів із різними напрямами просування IT-продуктів — Performance Marketing, Brand Marketing та Product Marketing. Своїм практичним досвідом поділилися топспікери Genesis, Мінцифри та EdEra.

Нині продовжується робота над новим курсом в аналогічному форматі — «Аналітика в продуктовому IT». У довгостроковій перспективі також будуть реалізовані курси з менеджменту, тестування, дизайну, рекрутингу та розробки програмного забезпечення. Планується, що в наступні п’ять років нові інтерактивні курси пройдуть 100 000 студентів з усієї України.

 

За матеріалами МінцифриВсеукраїнські курси про продуктові ІТ від Genesis викладатимуть у 213 закладах освіти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь