A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Розвиток системи пробації в Україні не стоїть на місці

Дата: 22.09.2023 16:09
Кількість переглядів: 43

Так, набули чинності зміни до наказу МІНЮСТ України про Порядок здійснення нагляду та проведення соціально виховної роботи із засудженими до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі. Нині, виклик засуджених осіб до органу пробації може не лише вручатися  особисто, надсилатися через національного оператора поштового зв’язку України чи за допомогою телефонного зв’язку, а й здійснюватися з використанням інших технічних засобів електронних комунікацій.

Також, за наявності об’єктивних обставин, що унеможливлюють прибуття правопорушника до органу пробації, суб’єкт зможе скористатися мобільним застосунком «Е-пробація». Цей електронний сервіс особливо буде актуальним у період дії військового стану або загрози поширення епідемії, пандемії, надзвичайної ситуації. Чому буде? Тому що на сьогоднішній день мобільний застосунок перебуває у процесі розроблення спільно з канадсько – українським проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ України» (SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance). 

Мобільний застосунок «Е-пробація» покликаний спростити співпрацю між працівником пробації та його клієнтом, а також надасть можливість засудженому виконати покладені на нього судом та законом обов’язки, при цьому не відвідуючи підрозділ пробації.

Надаючи згоду на використання застосунку, засуджений буде отримувати на свій смартфон сповіщення про майбутній день явки до органу пробації. Відповідно пробаціонер матиме можливість контролювати виконання покладених на суб’єкта пробації обов’язків, а також заборон та обмежень.

У майбутньому планується інтегрувати застосунок з Єдиним реєстром засуджених та осіб, узятих під варту, що дасть можливість надійно ідентифікувати кожного суб’єкта пробації в застосунку «Е-пробація», та створить надійний захист персональних даних суб’єкта пробації.

Автор: Управління внутрішньої та інформаційної політики

Розвиток системи пробації в Україні не стоїть на місці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь