КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Більше медичних документів онлайн — Україна приєднується до Глобальної мережі цифрових документів охорони здоров’я ВООЗ

Дата: 03.10.2023 15:13
Кількість переглядів: 45

Всесвітня організація охорони здоров’я створює Глобальну мережу цифрових документів охорони здоров'я ВООЗ. Її головна мета — розширити можливості використання цифрових документів у сфері охорони здоров’я серед держав, які є учасниками цієї мережі. 

Україна також приєднується до Глобальної мережі, що відкриває нові можливості для впровадження та використання е-документів у сфері охорони здоров’я. Це важливий крок для України, який дасть змогу розширити перелік цифрових медичних документів, що формуватимуться так само легко, як і COVID-сертифікати.

Після приєднання України до Глобальної мережі ВООЗ для українців, які мають COVID-сертифікати в Дії, нічого не зміниться. Цифровий документ діятиме та функціонуватиме, як і раніше. 

Загалом українці згенерували понад 12,2 мільйона COVID-сертифікатів у Дії. Вони визнаються в ЄС, тож користуватися можна не лише в Україні, а й за кордоном. Окрім цього, у Дії можна згенерувати COVID-сертифікат, якщо ви вакцинувалися за кордоном і лікар в Україні вніс ці дані до ЕСОЗ.

Зараз завершується перехід держав-учасників до Глобальної мережі ВООЗ і перенесення функціоналу COVID-сертифікатів з Довірчої мережі ЄС до Глобальної мережі ВООЗ.

Нагадаємо, Україна стала однією з перших країн світу, чиї COVID-сертифікати в застосунку Дія ЄС офіційно визнав.

Приєднання, функціонування та використання Україною переваг Глобальної мережі ВООЗ реалізовується спільно Міністерством охорони здоров’я та Міністерством цифрової трансформації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь