A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Спеціальна доповідь Уповноваженого Верховної Ради з прав людини

Дата: 19.12.2023 18:17
Кількість переглядів: 77

Щоденно в умовах дії режиму воєнного стану Офіс Омбудсмана України продовжує роботу, спрямовану на захист прав людини.

Попри виклики, які пов’язані з ескалацією війни Росії проти України 24 лютого 2022 року, – ми працюємо та захищаємо конституційні права та свободи наших громадян. Наразі в нашій діяльності – 9 ключових напрямків, серед яких дотримання інформаційних прав.

Тому до вашої уваги – Спеціальна доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо додержання конституційного права на інформацію в умовах дії правового режиму воєнного стану. Доповідь охоплює період від початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року до 30 вересня 2023 року.

Вона містить у собі 4 розділи, які стосуються забезпечення прав на інформацію в період воєнного стану, зокрема доступу до публічної інформації. Окремо приділена увага законодавчим аспектам з цієї теми.

Доповідь допоможе зрозуміти основні виклики, проблематику та тенденції у сфері захисту інформаційних прав громадян. У ньому висвітлена ситуація щодо доступу до публічної інформації в умовах воєнного стану

. Документ також пропонує заходи, спрямовані на забезпечення дотримання прав відповідно до європейських і міжнародних стандартів, а також підсумовує вже зроблені кроки. У ньому зібрані й рекомендації для розпорядників і запитувачів інформації.

Дані, які містяться в цій Доповіді, ґрунтуються на матеріалах діяльності Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та інформації, яку надають міністерства, центральні органи виконавчої влади, державні установи та підприємства, національні неурядові правозахисні організації, міжнародні органи.

Спеціальна доповідь Уповноваженого Верховної Ради з прав людини

Уповноважений з прав людини говорить про порушення права на медичну  допомогу ув'язнених з ВІЛ - ЛЖВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь