КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

"Крим. Спротив триває!" Під таким гаслом відбулися заходи в закладах освіти Каланчацької селищної ради

Дата: 26.02.2024 11:41
Кількість переглядів: 64

26 лютого - День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста  Севастополя | Донецька Обласна Державна адміністрація

10 років тому Росія розпочала найбільшу з часів Другої світової війни військову агресію в Європі, яку Організація Об’єднаних Націй визнала найсерйознішим збройним конфліктом. Грубо порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України, російські війська окупували Крим – це було першою частиною російсько-української війни.

26 лютого 2014 року у Сімферополі відбувся масовий мітинг, організований Меджлісом кримськотатарського народу. Кримські татари, українці, представники інших національностей вийшли під будівлю парламенту на підтримку територіальної цілісності України та недопущення ухвалення Верховною Радою АР Крим рішень, спрямованих на дестабілізацію ситуації в автономії. Це був наймасштабніший в історії АР Крим мітинг, який став початком спротиву кримчан анексії, символом опору окупації.

У 2020 році, Указом Президента України № 58 з метою вшанування мужності і героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, у відстоюванні територіальної цілісності України була встановлена пам’ятна дата - 26 лютого День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Увесь цей час кримський спротив триває. Крим чекає на повернення в Україну. Адже Крим – це Батьківщина українців і кримськотатарського народу, які по праву є господарями своєї землі.

з метою національно-патріотичного виховання здобувачів освіти, підтримки та вшанування мужності і героїзму тисяч жителів Кримського півострова, а також всіх, хто продовжує чинити опір окупантам на півострові, 26 лютого в ОЗ "Каланчацький заклад повної загальної середньої освіти №1 Каланчацької селищної ради Херсонської області", Гаврилівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Каланчацької селищної ради Херсонської області та Новокиївському навчально-виховному комплексі "загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад" Каланчацької селищної ради Херсонської області організовано та проведено в дистанційному форматі ряд заходів: 

- аудіопрезентація "Червоні квіти на синьому тлі". за книгою Н. Смирнової "Крим Керіма" (1-4 кл.);

- уроки презентації: "Спротив триває", "26 лютого - День спротиву російській окупації АР Крим та міста Севастополя". 10 років спротиву, «Крим - Україна! Патріотизм не вбити» (5-8 кл.);

- артпроєкт "Мріємо про Крим" (7-8 кл.);

- бесіда "Крим. Супротив триває!";

- круглий стіл (вислови свою думку) «Спротив триває!» (8-10 кл.);

- конкурс дитячого малюнка на тему «Мій Крим» (4-10 кл.);

- урок історичної пам’яті “День початку кримського спротиву” (9-11 кл.);

- урок державності “ Окупація Криму. Рух Опору” (11 кл.);

- перегляд документального фільму “Крим. Нескорений” (9-11 кл.).

СТОЇМО!… БОРЕМОСЯ!… ВІРИМО!…


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь