A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Як отримати тест-смужки за програмою реімбурсації?

Дата: 10.04.2024 14:55
Кількість переглядів: 14

У програму реімбурсації входять медичні вироби — тест-смужки для вимірювання цукру в крові для пацієнтів з діабетом І типу. Нині в програмі 43 торгові назви тест-смужок. Переглянути їх можна в Реєстрі медичних виробів за посиланням: https://cutt.ly/bwNDnAgb.

Щоб почати отримувати тест-смужки безоплатно або з частковою доплатою потрібно:

1️⃣ Звернутися до ендокринолога, якщо раніше не отримували тест-смужки за програмою. Він призначить тест-смужки та внесе їх у план лікування. Наступні е-рецепти зможе виписати сімейний лікар. У рецепті на тест-смужки буде зазначено “Глюкоза IVD (діагностика in vitro), реагент". Лікар виписує рецепт з розрахунку, що максимальна добова доза становить 5 тест-смужок, а максимальний період курсу лікування за рецептом 90 днів.

На окупованих територіях та в зоні бойових дій лікар може виписати як електронний, так і паперовий рецепт — він так само дійсний в аптеці.

2️⃣ З рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця реєстрації. Головна умова – наявність договору з НСЗУ. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою “Доступні ліки”.

Пам’ятайте: термін дії рецепту становить 30 днів з дати виписування.

3️⃣ Покажіть рецепт працівнику аптеки. Аптекар запропонує доступні тест-смужки, які підійдуть для вашого глюкометра. А також повідомить, які тест-смужки повністю безоплатні, а за які потрібно доплатити. Вартість тест-смужок аптеці відшкодує НСЗУ.

Зверніть увагу, що за рецептом можливо отримати лише ті тест-смужки, які включені до переліку медичних виробів, що підлягають реімбурсації.

Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна:

– через дашборд на сайті НСЗУ: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map. На 2-й сторінці в меню зліва оберіть область або ваш населений пункт та потрібний напрям програми реімбурсації.

– зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

– через чат-бот “Спитай Гриця” https://t.me/SpytaiGrytsia_bot.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь