A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Новини

Дата: від до Скинути

Жителів Херсонщини запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі творчих проєктів "Код Нації"

Жителів Херсонщини запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі творчих проєктів "Код Нації"

До 32-ї річниці Незалежності України молодіжна ГО “Молоде покоління” та БФ “Відсоток небайдужих” оголошує про старт третього Всеукраїнського творчого конкурсу “Код нації”.

17:44 16.07.2023

Важка втрата: на війні загинув випускник  Каланчацької ЗОШ № 2, Роман Олегович Пирог.

Важка втрата: на війні загинув випускник Каланчацької ЗОШ № 2, Роман Олегович Пирог.

Герої не вмирають, вони назавжди залишаються жити в наших серцях... Сьогодні небесне військо поповнилося ще одним жителем нашої громади, своє безцінне життя за Незалежність України, за можливість жити в мирі й будувати світле майбутнє віддав ще зовсім юний випускник Каланчацької ЗОШ № 2 Роман Пирог. Роман був кулеметником, загинув захищаючи Батьківщину, у бою на Запорізькому напрямку 05 липня 2023 року. Рома був сильним, енергійним, добрим та готовим прийти на допомогу кожному, хто опинився в складних життєвих обставинах. Як  більшість молодих людей, будував плани на світле та мирне життя… але все обірвала війна. Каланчацька громада висловлює щирі співчуття родині Романа. У скорботі та молитві низько схиляємо голови. Нехай Господь дасть рідним сил пережити велике горе. Пам’ять про справжнього захисника рідної землі завжди буде у наших серцях.  Низький уклін,вічна слава і світла пам'ять Герою..

16:55 07.07.2023

Що робити у разі радіаційної аварії?

Що робити у разі радіаційної аварії?

Підготовлений – значить захищений. Це правило у час повномасштабної війни стало ще більш актуальним. Зважаючи на те, що країна-терорист не дотримується жодних законів та правил ведення війни, кожен українець повинен знати базові правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру – знайти їх можна за посиланням. 

12:51 04.07.2023

Пам’ятка: йодна профілактика у разі радіаційної аварії

Пам’ятка: йодна профілактика у разі радіаційної аварії

Яку небезпеку несуть аварії на атомних станціях?У разі аварії на ядерних установках атомної станції може відбутися викид радіоізотопів йоду, цезію, стронцію та інших радіонуклідів. В результаті викиду може утворитися радіаційна хмара, яка по своїй протяжності може забруднювати ґрунт, поверхні, їжу та воду. Крім того, опади з хмари можуть осідати на шкірі та одязі людини. Так виникає зовнішнє опромінення, а при споживанні забруднених харчових продуктів – внутрішнє. Значна частина викидів містить радіактивний йод, або так звані радіоактивні ізотопи йоду («поганий йод»). Якщо не вживати заходів захисту, то в такому разі радіоактивний йод дуже легко і швидко поглинається щитоподібною залозою (особливо у дітей) і може призвести до її захворювань.

12:09 04.07.2023

Не наражайтесь на небезпеку

Не наражайтесь на небезпеку

Не наражайтесь на небезпеку – утримайтеся від споживання риби невідомого походження в постраждалих регіонах У результаті руйнації Каховської ГЕС спостерігається захворювання і загибель риби у великих обсягах, переробка та споживання якої може спричинити виникнення харчових отруєнь, зокрема ботулізму - дуже небезпечного і в багатьох випадках смертельного захворювання, а також збуднику холери який майже щороку виявляють в Україні. Збудник холери – холерна паличка або холерний вібріон з токсигенними властивостями, має здатність тривалий час зберігатися у воді відкритих водойм (річках, водосховищах, прибережних морських акваторіях, забруднених побутовими стічними водами, а також в організмі риби та ракоподібних. Рекомендуємо у найближчий час утриматися від придбання та вживання у їжу свіжовиловленої риби, вʼяленої або сушеної, не тільки в Херсонській області, а і в інших постраждалих регіонах. Не наражайтеся на небезпеку, адже жоден із способів приготування не зробить її безпечною для вас. Таку рибу неможливо вживати в жодному вигляді (солена, сушена, варена, смажена). Вона може містити збудників інфекційних захворювань, у тому числі ботулізму, холери, паразитів та небезпечні хімічні речовини. Пропонуємо дотримуватися таких рекомендацій: • не купувати копчену, солону та в’ялену рибу на стихійних ринках, яка була виготовлена в домашніх умовах та без лабораторного контролю; • купуючи сушену та в’ялену рибу промислового виробництва, навіть в закладах торгівлі, звертайте увагу на її зовнішній вигляд, умови зберігання, наявність маркування із зазначенням дати виготовлення та терміну придатності; • важливо вживати консерви тільки промислового виготовлення, оскільки технологія та рецептура їх приготування розроблена з урахуванням профілактики ботулізму та з проведенням відповідного лабораторного контролю; • не вживайте консерви при найменшій підозрі на її недоброякісність, а саме не використовувати продукцію з бомбажних (здутих) банок. Наголошуємо, що реалізація живої риби має проводитись виключно з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог, а саме: кожна партія риби живої має надходити на ринки з товаро-транспортними накладними, після чого проводиться її ветеринарно-санітарна експертиза в лабораторії на ринку та видаються експертні висновки. У разі появи ознак інфекційних захворювань (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі у животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, слизових оболонок очей, висипи на тілі тощо) терміново звертайтесь за медичною допомогою, не займайтесь самолікування!   Херсонське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

22:01 03.07.2023

Навчання для креативників в ІТ: Мінцифра та Projector презентують три освітні серіали

Навчання для креативників в ІТ: Мінцифра та Projector презентують три освітні серіали

На сьогодні ІТ-галузь в Україні нараховує більше 300 тисяч спеціалістів. Інтерес до сфери росте, адже вона пропонує багато можливостей, високий рівень зарплати, а ще дозволяє долучитися до кіберфронту. Мінцифра разом з Projector вирішили допомогти охочим почати кар’єру в ІТ-компанії — навіть без знання коду. «Саме у 2022-й, рік Незламності, у Мінцифрі народилися два важливі проєкти у сфері ІТ: Дія.City та IT Generation. Нещодавно ми запустили defence-tech кластер Brave1, а згодом почне працювати і проєкт е-резидентство. Попри численні виклики нашого часу, ІТ-галузь залишається лідером експорту України. Тому для нас дуже цінно розвивати якісну ІТ-освіту, щоб талановиті спеціалісти кожного дня робили те, що люблять, і наближали країну до перемоги», — пояснює Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з євроінтеграції.

17:13 03.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь