A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Новини

Дата: від до Скинути

Про питання під час воєнного стану: освітній серіал для військовослужбовців на Дія.Освіта

Про питання під час воєнного стану: освітній серіал для військовослужбовців на Дія.Освіта

На платформі Дія.Освіта тепер доступний освітній серіал для чинних, майбутніх військовослужбовців та їхніх родин — «Психологічна та юридична допомога під час воєнного стану». «Станом на минулий рік у лавах ЗСУ служили понад мільйон осіб. Сьогодні ця цифра вища, оскільки все більше людей приєднується до оборони нашої країни. Це — сміливці, які щодня проходять випробування й часто потребують підтримки, зокрема психологічної та юридичної. Новий освітній серіал дає військовослужбовцям та їхнім близьким відповіді на поширені запитання та є джерелом прикладних порад. Дякуємо військовим за їхню роботу. Готуємося до перемоги», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

10:07 26.07.2023

Коли наші люди роблять усе можливе й неможливе для перемоги, будь-яке внутрішнє зрадництво викликає лють – звернення Президента України

Коли наші люди роблять усе можливе й неможливе для перемоги, будь-яке внутрішнє зрадництво викликає лють – звернення Президента України

«Мільйони українців, українок день за днем, добу за добою максимально зосереджені на одному. Не на собі, не на своїх якихось бажаннях, а на захисті держави й життя. Але, на жаль, деяким особам здається, що війна десь там, десь далеко від них. Ніби купол Верховної Ради чи стіни якихось там кабінетів чи перелік якихось повноважень можуть закрити від реальності. Ніхто не пробачить ані депутатам, ані суддям, ані «воєнкомам» чи будь-яким іншим посадовцям протиставлення себе державі. Комусь там острови та курорти під час війни, комусь там – заробіток у «воєнкоматі», комусь там хабарі в судах. Для будь-яких державних посадовців це зрада державних принципів, це зрада інтересів суспільства. Я хочу всіх депутатів, чиновників та всіх інших на державних посадах попередити. Коли цілими днями шукаєш зброю для держави, коли вся увага тому, щоб була артилерія, були ракети, були дрони… Коли постійно бачиш, постійно відчуваєш, яку моральну силу здобули для України наші воїни, наші люди, які роблять усе можливе й неможливе для перемоги та збереження свободи, тоді будь-яке внутрішнє зрадництво, будь-який «пляж» чи будь-яке особисте збагачення замість інтересів України викликають щонайменше лють. Лють. Запам’ятайте це. Уявіть, скільки мільйонів сердець в Україні відчули таку ж лють. Я хочу, щоб мене зараз почули всі депутати, усі посадовці. Ви повинні працювати в Україні та заради інтересів українського народу. Я вдячний тим депутатам Верховної Ради України, які справді займаються інтересами держави. А ті, хто думає, як би більше часу провести за кордоном, та шукають собі «вигідні» відрядження, щоб можна було їх поєднати з бізнесом, з друзями чи «пляжами», – вас таких не буде».

23:16 25.07.2023

На порталі Дія модернізували дві будівельні послуги: відтепер можна внести зміни в заяви онлайн

На порталі Дія модернізували дві будівельні послуги: відтепер можна внести зміни в заяви онлайн

Відтепер на порталі Дія українці можуть вносити зміни в повідомлення про будівництво об’єктів класу наслідків CC1. А також вносити зміни або скасовувати містобудівні умови та обмеження. Це значно прискорить отримання послуг і як результат — дозволить швидко запускати будівництво. На порталі Дія для користувачів доступні такі модернізовані послуги:

10:06 25.07.2023

Пам’ятка для осіб, постраждалих від торгівлі людьми

Пам’ятка для осіб, постраждалих від торгівлі людьми

За даними Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні з грудня 2000 року на 30 червня 2023 року комплексну реінтеграційну допомогу отримали 19 716 осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

15:38 24.07.2023

Патронатна сім’я – краща альтернатива інтернатним закладам – Марина Лазебна

Патронатна сім’я – краща альтернатива інтернатним закладам – Марина Лазебна

Уряд спростив процедуру влаштування дітей у патронатні сім’ї та запровадив нові механізми фінансового забезпечення патронатних вихователів. Відповідна постанова прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України.

13:05 24.07.2023

Попри будь-які намагання зламати нашу державу й наших людей ми знаємо: в України є майбутнє – звернення Президента Володимира Зеленського

Попри будь-які намагання зламати нашу державу й наших людей ми знаємо: в України є майбутнє – звернення Президента Володимира Зеленського

«Цієї ночі в Одесі одна людина загинула... Мої співчуття рідним і близьким. 20 людей травмовані, і серед них четверо дітей. 11 років, 12 років, двоє 17-річних… Усім надається необхідна допомога. І я дякую кожному й кожній, хто з Одесою. Дякую всім у місті, хто допомагає постраждалим та з розбором завалів. Рятувальники й лікарі, військові та поліцейські, волонтери й місцева влада, бізнес, який долучився. Дякую й усім містянам – дуже важливо допомагати одне одному та своєму місту! Окремо хочу подякувати й тим у світі, хто вже засудив цей черговий прояв російського зла. Не можна допустити, щоб люди у світі звикали до терористичних атак. Мішенню всіх цих ракет є не просто міста, села чи люди. Їхня мішень – це людяність та основи всієї нашої європейської культури. Цієї ночі російська ракета – а це була Х-22, протикорабельна ракета, – влучила у вівтар Свято-Преображенського собору Одеси. Один із найцінніших соборів України. У 1936 році його розграбували та знищили більшовики. Вже в незалежній Україні собор був відновлений. І ось знову терористи намагаються його знищити. Загалом лише цієї ночі в Одесі майже 50 будинків були пошкоджені, з них 25 – памʼятки архітектури. Історичний центр. Світова спадщина, яку взяла під свій захист ЮНЕСКО. Постраждала й будівля консульства Греції, і це вже друга консульська установа в Одесі, яку зачепив російський терор. Лише три дні тому через іншу таку атаку була пошкоджена будівля консульства Китаю. Очевидно, все це – глобальна загроза. Знищення міст, знищення культури, знищення портів, які мають фундаментальне значення для продовольчої безпеки світу… Не було ще таких терористів, які змогли б подолати світ, і в цих кремлівських божевільних теж не вийде».

22:39 23.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь