A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Новини

Дата: від до Скинути

Розширені можливості оформлення картки платника податків для українців, які виїжджають із ТОТ

Розширені можливості оформлення картки платника податків для українців, які виїжджають із ТОТ

Наказами Міністерства фінансів України від 09.06.2023 № 305 та від 30.06.2023 № 356 розширено перелік документів, з якими фізична особа може звернутися до територіального органу Державної податкової служби України (ДПСУ) з метою отримання картки платника податків.

16:42 19.07.2023

Українці на тимчасово окупованих територіях і за кордоном можуть скористатися безоплатною правовою допомогою

Українці на тимчасово окупованих територіях і за кордоном можуть скористатися безоплатною правовою допомогою

Громадяни України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або за межами країни, можуть отримати безоплатну правову допомогу (БПД) з питань українського законодавства. Роз’яснення з будь-яких правових питань надаються дистанційно.

19:01 18.07.2023

Жителів Херсонщини запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі творчих проєктів "Код Нації"

Жителів Херсонщини запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі творчих проєктів "Код Нації"

До 32-ї річниці Незалежності України молодіжна ГО “Молоде покоління” та БФ “Відсоток небайдужих” оголошує про старт третього Всеукраїнського творчого конкурсу “Код нації”.

17:44 16.07.2023

Важка втрата: на війні загинув випускник  Каланчацької ЗОШ № 2, Роман Олегович Пирог.

Важка втрата: на війні загинув випускник Каланчацької ЗОШ № 2, Роман Олегович Пирог.

Герої не вмирають, вони назавжди залишаються жити в наших серцях... Сьогодні небесне військо поповнилося ще одним жителем нашої громади, своє безцінне життя за Незалежність України, за можливість жити в мирі й будувати світле майбутнє віддав ще зовсім юний випускник Каланчацької ЗОШ № 2 Роман Пирог. Роман був кулеметником, загинув захищаючи Батьківщину, у бою на Запорізькому напрямку 05 липня 2023 року. Рома був сильним, енергійним, добрим та готовим прийти на допомогу кожному, хто опинився в складних життєвих обставинах. Як  більшість молодих людей, будував плани на світле та мирне життя… але все обірвала війна. Каланчацька громада висловлює щирі співчуття родині Романа. У скорботі та молитві низько схиляємо голови. Нехай Господь дасть рідним сил пережити велике горе. Пам’ять про справжнього захисника рідної землі завжди буде у наших серцях.  Низький уклін,вічна слава і світла пам'ять Герою..

16:55 07.07.2023

Що робити у разі радіаційної аварії?

Що робити у разі радіаційної аварії?

Підготовлений – значить захищений. Це правило у час повномасштабної війни стало ще більш актуальним. Зважаючи на те, що країна-терорист не дотримується жодних законів та правил ведення війни, кожен українець повинен знати базові правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру – знайти їх можна за посиланням. 

12:51 04.07.2023

Пам’ятка: йодна профілактика у разі радіаційної аварії

Пам’ятка: йодна профілактика у разі радіаційної аварії

Яку небезпеку несуть аварії на атомних станціях?У разі аварії на ядерних установках атомної станції може відбутися викид радіоізотопів йоду, цезію, стронцію та інших радіонуклідів. В результаті викиду може утворитися радіаційна хмара, яка по своїй протяжності може забруднювати ґрунт, поверхні, їжу та воду. Крім того, опади з хмари можуть осідати на шкірі та одязі людини. Так виникає зовнішнє опромінення, а при споживанні забруднених харчових продуктів – внутрішнє. Значна частина викидів містить радіактивний йод, або так звані радіоактивні ізотопи йоду («поганий йод»). Якщо не вживати заходів захисту, то в такому разі радіоактивний йод дуже легко і швидко поглинається щитоподібною залозою (особливо у дітей) і може призвести до її захворювань.

12:09 04.07.2023

Не наражайтесь на небезпеку

Не наражайтесь на небезпеку

Не наражайтесь на небезпеку – утримайтеся від споживання риби невідомого походження в постраждалих регіонах У результаті руйнації Каховської ГЕС спостерігається захворювання і загибель риби у великих обсягах, переробка та споживання якої може спричинити виникнення харчових отруєнь, зокрема ботулізму - дуже небезпечного і в багатьох випадках смертельного захворювання, а також збуднику холери який майже щороку виявляють в Україні. Збудник холери – холерна паличка або холерний вібріон з токсигенними властивостями, має здатність тривалий час зберігатися у воді відкритих водойм (річках, водосховищах, прибережних морських акваторіях, забруднених побутовими стічними водами, а також в організмі риби та ракоподібних. Рекомендуємо у найближчий час утриматися від придбання та вживання у їжу свіжовиловленої риби, вʼяленої або сушеної, не тільки в Херсонській області, а і в інших постраждалих регіонах. Не наражайтеся на небезпеку, адже жоден із способів приготування не зробить її безпечною для вас. Таку рибу неможливо вживати в жодному вигляді (солена, сушена, варена, смажена). Вона може містити збудників інфекційних захворювань, у тому числі ботулізму, холери, паразитів та небезпечні хімічні речовини. Пропонуємо дотримуватися таких рекомендацій: • не купувати копчену, солону та в’ялену рибу на стихійних ринках, яка була виготовлена в домашніх умовах та без лабораторного контролю; • купуючи сушену та в’ялену рибу промислового виробництва, навіть в закладах торгівлі, звертайте увагу на її зовнішній вигляд, умови зберігання, наявність маркування із зазначенням дати виготовлення та терміну придатності; • важливо вживати консерви тільки промислового виготовлення, оскільки технологія та рецептура їх приготування розроблена з урахуванням профілактики ботулізму та з проведенням відповідного лабораторного контролю; • не вживайте консерви при найменшій підозрі на її недоброякісність, а саме не використовувати продукцію з бомбажних (здутих) банок. Наголошуємо, що реалізація живої риби має проводитись виключно з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог, а саме: кожна партія риби живої має надходити на ринки з товаро-транспортними накладними, після чого проводиться її ветеринарно-санітарна експертиза в лабораторії на ринку та видаються експертні висновки. У разі появи ознак інфекційних захворювань (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі у животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, слизових оболонок очей, висипи на тілі тощо) терміново звертайтесь за медичною допомогою, не займайтесь самолікування!   Херсонське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

22:01 03.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь