A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Новини

Дата: від до Скинути

УІНП оголошує збір свідчень про людяні та мужні діяння під час війни

УІНП оголошує збір свідчень про людяні та мужні діяння під час війни

Після 24 лютого 2022 року поряд із відчайдушним героїзмом військових інформаційний простір був сповнений розповідями про цивільних українців, які в надзвичайно складних обставинах широкомасштабної агресії та окупації демонстрували мужність і людяність.

20:05 17.03.2023

У Херсоні лише за добу довірливі громадяни втратили через шахраїв понад 120 тисяч гривень

У Херсоні лише за добу довірливі громадяни втратили через шахраїв понад 120 тисяч гривень

Поліцейські майже щодня фіксують випадки інтернет-шахрайств, пов’язаних із придбанням товарів через інтернет, оформленням «міжнародних виплат» або «соціальної допомоги». Намагаючись оформити грошову допомогу від різних організацій, жителі Херсонщини довіряють інформації зі сумнівних джерел та потрапляють у шахрайські пастки.  Так, 39-річна херсонка на одному із сайтів прочитала оголошення про можливість оформлення соціальної грошової допомоги. В мобільному додатку вона перейшла за вказаним посиланням, ввела дані своєї банківської картки, після чого отримала смс-повідомлення, що з її банківського рахунку невідомі зняли 19 тисяч гривень. Також під час покупок онлайн жертвою шахраїв став 31-річний херсонець. Чоловік замовив ноутбук на одній зі сторінок у соціальній мережі та перерахував продавцю 37 тисяч гривень. Після цього нібито менеджер каналу перестав виходити на зв'язок, гроші заявнику не повернули і товар не надіслали.   Ще однією жертвою шахраїв став 29-річний житель обласного центру. Чоловік хотів придбати сучасний скутер та знайшов оголошення на одному із сайтів. Після замовлення він перерахував повну передоплату – 66000 гривень. Після цього продавець перестав виходити на зв’язок, гроші не повернув і скутер не надіслав.  За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Шановні громадяни! Будьте обачними та обережними! Купуйте та сплачуйте за товар лише на перевірених сайтах, ні в якому разі не робіть повної передоплати. Також пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише на офіційних ресурсах.

14:44 17.03.2023

Як пережити війну разом: курс для родин військовослужбовців, ветеранок та ветеранів

Як пережити війну разом: курс для родин військовослужбовців, ветеранок та ветеранів

Ми не обирали війну, проте війна вдерлася в наше життя і стала його частиною. Ми не обирали бути родинами військових і ветеранів, але багатьом з нас довелося нашвидкуруч збирати їм рюкзаки та купувати необхідну для війни амуніцію. Перед нами постав виклик, якого ми теж не обирали, і багатьом довелося докорінним чином змінити своє життя.

10:13 17.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь