A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Новини

Мінцифра домовилася з SAP за безкоштовне програмне забезпечення для Міноборони України

Команда Мінцифри продовжує співпрацю та реалізує нові масштабні проєкти з міжнародними партнерами. Віцепрем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у межах Всесвітнього економічного форуму зустрівся з головним виконавчим директором SAP Крістіаном Кляйном. Під час зустрічі обговорили подальшу підтримку України та впровадження технологічних рішень. У 2022 році SAP безкоштовно надала українським клієнтам підтримку програмного забезпечення та хмарних сервісів на суму понад 30 мільйонів євро. Протягом першого кварталу 2023 року ними зможуть також користуватися безкоштовно. 

22:40 20.01.2023

Meta пообіцяла не блокувати контент про Азов — результати домовленості з Мінцифрою

Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зустрівся в Давосі з президентом з глобальної політики компанії Meta Ніком Клеггом та віцепрезиденткою з питань політики модерування Монікою Біккерт. Головна тема зустрічі — політика модерування контенту про війну в Україні.  З 24 лютого контент у соцмережах суттєво змінився. З'явилося більше постів про руйнування, жертв та поранених внаслідок повномасштабної війни. Через це багато українських блогерів зіткнулися з проблемою блокування та видалення контенту. Команда Мінцифри майже рік співпрацювала з Meta для вирішення цього питання, звертаючись із запитами переглянути політику модерування контенту відповідно до воєнного стану. 

22:01 20.01.2023

Освітній курс зі створення цифрових продуктів від провідних IT-практиків на Дія.Цифрова освіта

Шукаєш себе в новій професії або в одній із найпривабливіших сфер бізнесу — продуктовому IT? Мрієш запустити власний застосунок чи YouTube-канал? Вже маєш ідею свого продукту? Тоді саме для тебе створено освітній серіал «Створення та розвиток ІТ-продуктів», спрямований на розвиток IT-підприємництва і сфери продуктового IT в Україні задля додаткового підсилення економіки країни.

15:01 20.01.2023

Мінцифра разом з партнерами запустили бізнес-акселератор для підтримки українських підприємців

Подати заявки на участь в акселераторі Impact Business зможуть підприємці, чиї бізнеси спрямовані на відновлення найбільш постраждалих під час війни галузей економіки. 17 січня 2023 року в межах Всесвітнього економічного форуму в Давосі Мінцифра разом з партнерами презентували поглиблену акселераційну програму Impact Business. Пілотна програма підтримає 25 українських підприємств, що працюють у сферах сільського господарства, енергетики, інфраструктури, охорони здоров’я, кібербезпеки та інших галузях, які прагнуть зробити позитивні соціальні зміни частиною своєї стратегії.

14:36 20.01.2023

ЗМІНИ У ЗАКОНОДАВСТВІ ЩОДО ДІЇ ПОСВІДЧЕНЬ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ

Відповідно до ПКМУ від 16 грудня 2022 року № 1390, що підлягає застосуванню з 24 лютого 2022 року, відповідно до якої на період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення або скасування:

11:59 20.01.2023

Мінцифра та уряд Естонії розробили застосунок mRiik на базі Дії

Під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі пройшов захід Diia Reels, де команда Мінцифри поділилася результатами цифрової трансформації під час повномасштабної війни, а також презентувала оновлення екосистеми Дії. Віцепрем’єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та віцеканцлер з цифрового розвитку Луукас Крістіян Ільвес представили естонський державний застосунок mRiik, створений на базі української Дії.  «Цифрова інфраструктура розвинена на такому рівні, який дозволяє державі безперервно продовжувати працювати навіть під час повномасштабної війни. Ми адаптували Дію під виклики воєнного часу, і зараз це найзручніший, а часом і єдиний інструмент для надання державних послуг. Будь-коли і будь-де. Зараз застосунок виходить на міжнародний рівень і найбільш діджитальна країна – Естонія – вивчає український досвід і запускає власний застосунок на базі нашої Дії. Український продукт стає цікавим для експорту, і ми зробимо все можливе, щоб якомога більше країн зробили отримання держпослуг швидким та зручним», – зазначив Михайло Федоров. 

10:56 20.01.2023

Як цифровізація унеможливлює махінації та корупційні схеми у будівельній сфері: кейси СБУ і Мінцифри

Цифровізація має потужний антикорупційний ефект та унеможливлює протизаконні махінації. Під час спільного брифінгу Віцепрем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк розповіли про антикорупційний ефект від цифровізації та викриття схем зловмисників, які намагалися легалізувати незаконні забудови шляхом зламу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) та видавали підроблені сертифікати атестації архітекторів. «Завдяки створенню Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва держава заощаджує 3 мільярди гривень щорічно. Окрім цього, стало можливим запобігти і виявити протиправні схеми в будівельній сфері. Адже система побудована так, що цифровий слід кожного користувача залишається назавжди і його легко відстежити», – зазначив Віцепрем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

18:56 17.01.2023

Документ за 5 секунд: на порталі Дія знову можна отримати довідку з Державного реєстру речових прав

Довідка з Державного реєстру речових прав засвідчує, що ви є власником квартири, будинку чи земельної ділянки. Послугою щорічно користується близько мільйона українців. Наприклад, ви хочете орендувати квартиру і потрібно перевірити, чи дійсно вона належить певній особі. Замовляєте інфодовідку на порталі Дія і можете переконатися, що житло внесене в реєстр, а квартира належить саме орендодавцю. Крім цього, довідка з Державного реєстру речових прав може знадобитися для подальшої оцінки та відшкодування пошкодженого чи знищеного майна через російську агресію.

17:11 17.01.2023

Як відновити пенсійне посвідчення

Якщо ви загубили або пошкодили пенсійне посвідчення, його доволі легко можна відновити. Для цього слід звернутися до найближчого територіального органу Пенсійного фонду України. При цьому необхідно заповнити відповідну заяву, пред’явити паспорт і додати фото.

18:15 13.01.2023

Новий освітній серіал на порталі Дія.Цифрова освіта про базові принципи працевлаштування та фінансову грамотність

З початку повномасштабної війни мільйони українців покинули власні домівки, втратили роботу, вимушені шукати нові можливості для самореалізації та отримання доходу. 

16:47 12.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь