A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Новини

Підтримати сімʼї з Херсонщини можна скориставшись сервісом “єДопомога”.

російські окупанти продовжують нещадно обстрілювати Херсонщину. Ворог випускає по області десятки снарядів, які нищать цивільну інфраструктуру, вбивають та калічать мирних людей.  У деяких населених пунктах російські військові знищили всю інфраструктуру, але там досі залишається чимало літніх людей та багатодітних родин. 

19:28 10.01.2023

На порталі Дія можна отримати один з найпопулярніших документів для підприємців – витяг з ЄДР

На порталі Дія можна в кілька кліків отримати витяг з Єдиного державного реєстру (ЄДР). Це один з найпопулярніших документів для українців, які були або є підприємцями. «Ми будуємо цифрову країну, де бізнес може взаємодіяти з державою в кілька кліків. Найшвидша у світі реєстрація ФОП, можливість подати декларацію і сплатити податки – це лише частина послуг, які доступні для підприємців у Дії. Зараз додали можливість отримати витяг з ЄДР на порталі. Щоб українці могли швидко отримувати потрібні документи і витрачати час на розвиток бізнесу, а не походи в держоргани», – зазначив Віцепрем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

17:45 08.01.2023

6 січня: Ситуація в соціальній сфері

Головне: Виплати для ВПО збережено та автоматично продовжено з 1 січня 2023 року на період воєнного стану. Одержувачам соціальної допомоги не потрібно буде знову подавати заяви для продовження виплат, не потрібно буде знову відвідувати ЦНАПи чи інші органи, у тому числі соціального захисту. На опалювальний період розміри компенсаційних виплат громадянам за тимчасове розміщення (перебування) у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб збільшено вдвічі. На сьогодні такі виплати складають із розрахунку 30 грн за кожен людино-день. У 2023 році перевірки фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) будуть проводитись у виняткових випадках. Вони будуть сфокусовані на те, щоб перевірити дані, які надходять від правоохоронних органів, або від органів соціального захисту населення, або від органів місцевого самоврядування у разі, якщо будуть підстави вважати, що людина не проживає за місцем проживання, яке вона вказала при реєстрації ВПО.

18:35 06.01.2023

Документ за 5 секунд: на порталі Дія знову можна отримати довідку з Державного реєстру речових прав

Довідка з Державного реєстру речових прав засвідчує, що ви є власником квартири, будинку чи земельної ділянки. Послугою щорічно користується близько мільйона українців.  Наприклад, ви хочете орендувати квартиру і потрібно перевірити, чи дійсно вона належить певній особі. Замовляєте інфодовідку на порталі Дія і можете переконатися, що житло внесене в реєстр, а квартира належить саме орендодавцю. Крім цього, довідка з Державного реєстру речових прав може знадобитися для подальшої оцінки та відшкодування пошкодженого чи знищеного майна через російську агресію.

19:39 05.01.2023

Наближаємось до цифрового безвізу з ЄС: Президент України підписав Закон про електронні довірчі послуги та електронну ідентифікацію

Президент України підписав Закон 2801-ІХ (законопроект 6173) про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації. Закон пришвидшує інтеграцію України до Єдиного цифрового ринку ЄС та наближає положення національного законодавства до європейських вимог у сферах електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг. Відтак, близько 90 законів України про електронні довірчі послуги і послуги електронної ідентифікації будуть приведені у відповідність до європейських норм.

13:18 03.01.2023

ДО ВІДОМА ПЛАТНИКІВ СТРАХОВИХ ВНЕСКІВ!

Із 1 січня 2023 року уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві є Пенсійний фонд України. На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2022 року № 1323 «Деякі питання забезпечення здійснення страхових виплат та надання соціальних послуг за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням» Головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області в АТ «Ощадбанк» відкрито рахунок: - UA033524570000025607302012652 для обліку страхових коштів на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; - код ЄДРПОУ 21295057; - одержувач: Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

12:17 03.01.2023

Призначення пенсії онлайн

Призначення пенсії онлайн Онлайн подача заяви на призначення пенсії, після якої застрахованій особі достатньо буде лише один раз відвідати відділення ПФУ для отримання свого пенсійного посвідчення.

16:37 31.12.2022

Дорогі односельці!

Ось і завершується 2022 рік. Ми знову перегортаємо ще одну сторінку нашої історії життя. Він був найскладніший за всі роки незалежності. Триває війна й наші захисники ціною свого життя продовжують боронити цілісність та незалежність держави. І всі українці мріють повернутися до звичайного мирного життя і плекають надії на те, що незабаром все налагодиться.

16:30 31.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь