КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Новини

Дата: від до Скинути

«Чумацький шлях» об’єднав митців народної музики

«Чумацький шлях» об’єднав митців народної музики

Здавна зоряною дорогою, що вказував шлях мандрівникам, служить Чумацький Шлях. Багато легенд та переказів витає в нашому світі про нього. Говорять, що це небесна дорога для людських душ, можливо, але впевнитись в цьому ми не зможемо ніколи. Чумацький Шлях- село в Новотроїцькому районі нашої області. А ще - назва фестивалю -конкурсу народної музики , який відбувся 12 травня у Новій Каховці. Цього року фестиваль відзначив 10-річний ювілей, а участь у ньому взяли музиканти з Херсонщини, Вінничини та Полтавщини. Шанувальники народного мистецтва зібрались у Палаці культури підтримати митців музичної спадщини українського народу та долучитися до збереження українських традицій. 

23:42 01.07.2018

«За все, що маю, дякую тобі»

«За все, що маю, дякую тобі»

Мама… Скільки приємних спогадів пов’язано з цим словом, скільки можливого і неможливого зробила вона для нас, своїх дітей! Хіба хтось може бути ближчим за неї, ріднішим за її руки, ласкавішим за її очі? Мами дарують життя!!! Плекають з першої миті існування!!! І якими б дорослими і незалежними ми не були, для них ми назавжди залишимося маленькими «квіточками». Навіть коли у нас створюється родина і народжуються діти, а мами переходять в солідний ранг бабусь, вони все так же залишаються для нас найдобрішими порадницями і найкращими помічницями і няньками для дітвори.

23:40 01.07.2018

День памяті та примирення

День памяті та примирення

Щоб зрозуміти тих, хто пережив війну, не достатньо знати бойові пісні про звитягу. За ними лунає ще безліч голосів: матерів, які чекали своїх синів і дочок; жінок, які проводжали коханих у бій; дітей, які зіткнулися з нечуваною жорстокістю і смертю змалку. Це голоси смутку і вдячності, болю від втрати і надії на повернення. Голоси тих, хто був достатньо мужнім, хто знав, заради чого потрібно йти вперед. Більшість пісень, що їх слухали й співали українці, які воювали у складі радянської армії, спершу були віршами, і лише деякі одразу були покладені на музику.

23:38 01.07.2018

Пам’ятаємо та шануємо подвиг воїнів і жертв війни заради мирного майбутнього

Пам’ятаємо та шануємо подвиг воїнів і жертв війни заради мирного майбутнього

Звучить «набат» і не дає спокою людській пам'яті. Та хіба можна забути найдорожчу тобі людину – батька чи брата, хіба не промайне спогад про друга чи далекого родича, про всіх тих, хто не повернувся з війни! Саме цими словами почався мітинг-реквієм, що відбувся біля меморіалу загиблим воїнам на території мікрорайону «Преображенський» з нагоди 73-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Час лине дуже швидко і, на жаль, його не можливо зупинити. 73 роки з точки зору історії, з висоти погляду тисячоліть – це можливо і мить, яка нічого не важить, але для нас, звичайних людей, це життя, це ціла епоха…

23:37 01.07.2018

Ми не забудемо ніколи…

Ми не забудемо ніколи…

З кожним роком все більше спливає часу від знаменної дати «Великої Перемоги». З кожним відірваним листочком календаря, свідків та учасників тієї страшної та в той же час величної події, стає все менше. І час не зупинити. На жаль, зовсім мало залишилось людей, що можуть розповісти якою ціною здобувалась Перемога. Ціна Великої Перемоги – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі. Звичайно про ті події нагадують нам пам’ятники, меморіальні дошки, обеліски та сотні безіменних могил. Та найголовніший меморіал – людська пам'ять, яку, ми, нащадки несемо у своїх серцях...

23:35 01.07.2018

Селищний голова обрав лікаря з надання первинної медичної допомоги

Селищний голова обрав лікаря з надання первинної медичної допомоги

Згідно медичної реформи, 10 квітня 2018 року розпочалась національна кампанія, коли кожна людина повинна обрати сімейного лікаря і укласти з ним договір на обслуговування. Проте Херсонщина – перша область в Україні, яка отримала право взяти участь у цьому пілотному проекті раніше за всіх – з 1 квітня.   7 травня Каланчацький селищний голова Володимир Зінчук долучився до медичних змін та заповнив декларацію про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги. 

23:34 01.07.2018

«Тато, мама, я - спортивна сім'я»

«Тато, мама, я - спортивна сім'я»

Здоровий спосіб життя – запорука щасливої родини. А заняття спортом всією сім’єю ще більше цементує стосунки. Нажаль за щоденними клопотами не так вже і часто випадає нагода разом провести час, дружно позмагатися і відчути себе єдиною командою. З метою проведення вільного часу і дозвілля родини з користю для здоров'я усієї сім'ї 05 травня на стадіоні «Юність» відбулось одне з найбільш цікавих, незвичайних заходів, родинно — спортивне свято «Тато, мама, я - спортивна сім'я».

23:33 01.07.2018

Козацькому роду - нема переводу

Козацькому роду - нема переводу

Після здобуття незалежності України до нас поступово повертається забута козацька спадщина. Ми ніби заново відкриваємо для себе державну історію, частина якої збудовано на засадах традицій Українського козацтва та козацько-лицарської духовності: «Мужність, шляхетність, відвага». Відновлюючи найкращих традиції та з метою виховання в дітей патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей, формування здорового способу життя, з 03 по 05 травня 2018 року на території парку с. Роздольне проходить І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

23:31 01.07.2018

Каланчацький край презентував свої творчі можливості.

Каланчацький край презентував свої творчі можливості.

З останньої зустрічі минуло півроку, тоді біля похмурого Дніпра огорнутого густим туманом, ми почували себе трохи скуто та невпевнено. Цього ж разу природа бавила присутніх різнобарв’ям кольорів, пекучим сонцем та прохолодним вітерцем. Тут на території Кам’янська січі розляглась ціла алея виробів народних майстрів, де кожен міг проявити себе.Каланчацький край презентував кулінарні таланти своїх господинь та господарів, які з любов’ю приготували частування для гостей фестивалю: варенички, домашню ковбаску, козацький куліш та запашну випічку під справжню українську горілочку, яку можна було скуштувати слухаючи музичний супровід аматорів нашого краю.

23:30 01.07.2018

Каланчацький край - цілюще повітря, дивовижна історія, Чорне море! Презентація туристичного потенціалу на Кам'янській Січі

Каланчацький край - цілюще повітря, дивовижна історія, Чорне море! Презентація туристичного потенціалу на Кам'янській Січі

Таврійські степи чарівний куточок Херсонщини, який оберігає таємницю 207 курганів, унікальний край, де гармонійно поєднуються культурні традиції різних історичних епох і народів. Тут безмежно глибоке синє небо, що зливається з водою на самісінькому небосхилі, кручі і панорама, від якої захоплює дух. Презентуючи Каланчацький край для гостей фестивалю - розповіли про загадкову історію кохання та любові до рідної землі видатної жінки Софії Богданівни Фальц-Фейн, яка в 1897 році на березі Каркінітської затоки заснувала перлину Таврійського краю, місто-мрію Хорли. Навіть сьогодні це унікальний оазис цілющого, рекреаційного та туристичного потенціалу який приваблює туристів з різних куточків України та ближнього зарубіжжя.

23:29 01.07.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь