КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Новини

Дата: від до Скинути

Великий син вкраїнського народу

Великий син вкраїнського народу

Щороку 9 березня Україна святкує День Народження видатного українського письменника, поета, політичного та громадського діяча Тараса Шевченка. Твори Великого Кобзаря відомі сьогодні в багатьох країнах світу. Їх перекладено мовами понад ста народів, вони стали однією із дорогоцінних перлин у скарбниці світової культури. І хоча він не був політиком, проте на його ідеях виховується не одне покоління українців, а його творчі доробки мобілізують та закликають до боротьби за власні права, свободу та людську гідність.

22:17 01.07.2018

ЇЇ величність – ЖІНКА

ЇЇ величність – ЖІНКА

Весна - пора щастя, любові і тепла. Не дивно, що саме в цей період року ми і відзначаємо Міжнародний жіночий день, адже жінка - то справжня берегиня сімейного затишку, яка, як і весна, дарує своїм рідним безкрайню любов і нове життя. Восьме березня, ми Українці, на відміну від інших, святкуємо зовсім по-особливому, бо це єдиний день у році, коли кожна жінка має право на повноцінний відпочинок від усіляких справ. А от сильна половина отримує важливе завдання, проявити всю свою фантазію, аби здивувати та привітати своїх: дружин, матерів, донечок. Цього року Каланчацький селищний голова Володимир Зінчук, приклав максимум зусиль, щоб зробити цей день особливим. Підготовка до свята почалась заздалегідь, і була продумана до найменших дрібниць.

22:14 01.07.2018

Ніхто не хотів помирати…

Ніхто не хотів помирати…

Минає чотири роки від тих жахливих подій на майдані Незалежності, коли пролилась кров невинних людей, коли весь світ сколихнувся від тієї жорстокості, що дала початок новому відліку часу для нас, українців... Чотири роки… А неначе це було вчора… По телебаченню всі канали показують страшні картини кривавих сутичок на вулицях Інститутській та Грушевського. Майдан, як великий смолоскип. Згарище.... і люди... Наші люди! Наші українці там… захищаються від снайперів, міліції, беркуту, хіба ж це не страшно? Хіба ж це не пекло? Лише одна мить і душі Героїв відійшли у вічність через секундні постріли у груди, спину, голову, а разом з тим у саме серце України і кожного українця зокрема!!!! Це потім, коли їх стало сто, їх назвали НЕБЕСНОЮ СОТНЕЮ. Це сотня історій, сотня людських життів, сотня нових зірок на небосхилі. Ніколи не висохнуть сльози матерів, що не дочекалися своїх дітей! Ніколи не загоїться рана на серці України!

22:10 01.07.2018

Ціна чужої війни

Ціна чужої війни

З кожним роком все далі й далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності та вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі. Двадцять дев'ять років тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

22:09 01.07.2018

Кохання - то велика дивовижність

Кохання - то велика дивовижність

Кохання - то велика дивовижність: там, де лише народжувалась ніжність, за хвильку може виникнути ніж...Кохання… Кохання…Кохання… почуття не раз оспіване поетами й музикантами, увічнене скульпторами, втілене художниками й письменниками, воно складає важливу частину життя людини, часто будучи основою його існування. За десятки тисяч років ніхто так і не зміг розкрити його вічну таємницю. Воно манить людей, паморочить голову та змушує серце битись з шаленою швидкість.

22:06 01.07.2018

«Герої не вмирають!»

«Герої не вмирають!»

Ми чуємо це гасло вже не перший рік, але відтепер воно стало девізом одного з найочікуваніших фільмів 2017 року, стрічки Ахтема Сейтаблаєва «Кіборги», що вийшла в прокат зимою. Прем'єра показу для жителів Каланчацького району відбулась 09 лютого 2018 року у Головному будинку культури. Перед початком фільму до присутніх звернулись голова селищної ради Володимир Зінчук та перший заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Віремейчик. Які зазначили, що це фільм про події, які наразі кровоточать глибокою раною на серці кожного небайдужого українця. Розповідь про захисників Донецького аеропорту, які проявили нелюдську стійкість та протягом 242 днів утримували об’єкт і те, що від нього лишилося.

22:04 01.07.2018

Для природи та майбутніх поколінь.

Для природи та майбутніх поколінь.

Колись наша річка Каланчак квітувала. Грецький історик Геродот, який особисто бував у нашій місцевості, описував Гіпакіріс(колишня назва річки) як повноводну, широку річку. Глибина якої на той час в нижній течії становила 5- 6 метрів, що давало змогу невеликим грецьким кораблям заходити в її фарватер. Зараз важко в це повірити, як і повірити в те, що колись ширина річки в межах селища досягала від 75 до 100 метрів. Час нещадно йде далі і Гіпакіріс почав змінювати не тільки назву ай вигляд. Змілів, почав забруднюватись побутовими відходами. Рибний запас скоротився практично до 2-3 різновидностей (і це нам ще пощастило що карась, живуча риба, яка пристосувалась до таких складних умов існування).

22:02 01.07.2018

"Станція Крути – лише маленька точка на карті залізничних сполучень. І – тільки одна із численних битв в одвічному "хрестовому поході" Росії проти України(П.П)

"Станція Крути – лише маленька точка на карті залізничних сполучень. І – тільки одна із численних битв в одвічному "хрестовому поході" Росії проти України(П.П)

І скільки б років не минуло, ця історія досі викликає неоднозначні оцінки. І це відбувається як з боку суспільно - політичної свідомості обох держав, учасниць згаданої події, так і з боку суто історичного підходу вельми шанованих дослідників. Одне ми знаємо точно, 100 років тому біля залізничної Станції Крут відбулась битва, що увійшла в історію нашої держави, як символ патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежність України.

22:00 01.07.2018

Грайте разом з нами!

Грайте разом з нами!

Чи часто ви замислювалися над тим, як важливий спорт в житті людини? Кожен бачить цю роль по-різному. Дехто досить прохолодно ставляться до всього, що з ним пов'язано. Інші взагалі вважають спорт марною тратою часу. Але є категорія людей, що бачать сенс у спорті і їх, на щастя з кожним днем все більшає… Приємно усвідомлювати, що наша новоутворена об’єднана територіальна громада активно підтримує залучення молоді до здорового способу життя. Цього тижня з метою популяризації волейболу, як масового виду спорту, на базі ДЮСШ Каланчацької селищної ради відбулись змагання серед жінок. За кубок «Відкриття сезону» боролись команди Каланчацької ОТГ(«Фаворит», ДЮСШ-1,ДЮСШ-2) та команда Мирненської ОТГ.

21:58 01.07.2018

За кожною чорною клавішею обов’язково йдуть біл

За кожною чорною клавішею обов’язково йдуть біл

Музика – джерело розвитку особистості. Вона допомагає сприймати світ в яскравих відтінках веселки. А її можливість відображати переживання людей в різні моменти життя – дивують та надихають. Не можна не зазначити, що з приходом епохи інноваційних технологій класика музичної культури відійшла на другий план, звільнивши місце гаджетам і соціальним мережам. Та разом з тим, ця епоха дала можливість розвитку деяких музичних інструментів. 

21:56 01.07.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь