A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Новини

Дата: від до Скинути

Не словом, а ділом!

Не словом, а ділом!

Реформи що проводить Каланчацька ОТГ подобаються не усім. Більше того, свого часу велись цілі дискусії стосовно коштів які виділились на закупівлю спец. техніки для ККУП «Джерело». Та сьогодні - це є історія. Попри всі розмови, перша маленька перемога сталась 12 жовтня 2017 року коли на подвір’ї селищної ради з’явився новенький екскватор-навантажувач АМКАДОР 702ЕА-01. В той день навіть погода радувала сонячними променями, а діти та дорослі з цікавістю фотографувались з новинкою. Сьогодні ж ми радо зустрічаємо ще три одиниці спец. техніки, а саме: сміттєвіз, дорожню машину комбінована зі змінним устаткуванням ( обладнанням для ямкового ремонту , розкиданням піску, щіткою та снігоочисним відвалом) та вакуумну машину КО-503В...

21:14 21.10.2017

Старти надій

Старти надій

14 вересня 2017 року семикласники з восьми загальноосвітніх навчальних закладів прибули на стадіон "Юність" (смт Каланчак) для участі у ІІ етапі Всеукраїнських дитячих спортивних іграх "Старти надій". У змаганнях з бігу, стрибків у довжину з розбігу, метанні м’яча на дальність, підніманні тулуба та естафеті змагалися 112 юних спортсменів. У загальному заліку стали кращими та були нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту виконкому Каланчацької селищної ради: за І місце - команда Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ст. за ІІ місце - команда Роздольненського НВК за ІІІ місце - команда Каланчацької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Усі учасники ігор отримали цінні призи від Каланчацької селищної ради.  

17:33 15.09.2017

Спорт єднає дошкільнят

Спорт єднає дошкільнят

13 вересня на стадіоні «Юність» відбулося веселе спортивне свято «Спорт єднає дошкільнят». Шість команд старших дошкільнят з різних куточків громади брали участь у спортивних конкурсах та естафетах. Усі дітлахи отримали призи від Каланчацької селищної ради та грамоти. І місце поділили Каланчацькі № 1 та № 2 ясла-садки ІІ місце - Каланчацький ясла-садок № 3 ІІІ місце - Роздольненський НВК. Вітаємо усіх маленьких спортсменів та їхніх батьків, висловлюємо слова глибокої вдячності тим, хто допоміг малюкам дістатися до місця проведення змагань та підтримку.   Олена Ситнікова

17:28 15.09.2017

Наші педагоги - найкращі!!!!

Наші педагоги - найкращі!!!!

      Щорічно напередодні Всеукраїнського дня дошкілля та Дня працівників освіти серед педагогів області визначають кращих у галузі дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти. Маємо чудову новину - двоє освітян громади стали кращими з кращих і до професійних свят отримають грошові премії у розмірі 5 000 грн. кожна. Вітаємо Кравченко Аллу Анатоліївну, вихователя Каланчацького ясел-садка № 1 "Сонечко" та Кравченко Ларису Дмитрівну, вчителя початкових класів Каланчацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1!      Так тримати!!!!  

16:39 15.09.2017

Зустріч у Світлиці

Зустріч у Світлиці

Напередодні святкувань Днів народження селища та сіл Каланчацької громади в Світлиці бабусі Ліди  відбулася зустріч ветеранів праці, які проживають у селищі Каланчак. Учасники поринули спогадами у минуле  Таврійського краю. У виконанні ансамблю «Тещі та свекрухи», який відтепер змінив свою прописку на  Територіальний  центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), прозвучали «Пісня про Каланчак» та пісня «Вітальна». Гості Світлиці ознайомилися з новими її експонатами , які напередодні подарували Кишиневська О.А., (вишиті її покійною матусею портьєри на двері), Протопопова В.М. (маслобійку, витонченої роботи колишніх каланчацьких майстрів), Тіткова Т.А. (старовинну праску) та інші.

16:27 15.09.2017

Міжнародний день грамотності

Міжнародний день грамотності

У рамках відзначення Міжнародного дня грамотності 08 вересня 2017 року на базі Каланчацької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1  у режимі веб-конференції до написання єдиного диктанту «Україна на зламі тисячоліть» долучилися керівники загальноосвітніх навчальних закладів та навчально-виховних комплексів Каланчацької селищної ради.  

11:58 11.09.2017

Краса що окрилює світ.

Краса що окрилює світ.

До головного свята країни – Дня незалежності  в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної книгозбірні серед циклу заходів відбулося свято краси  – Година знайомств «Краса окрилює світ». Присутні за заході, а це учасники читацького об'єднання людей поважного віку «Спілкуймось!» та відвідувачі сектору мистецтв, здійснили віртуальну мандрівку в м. Олешки, що на нашій Херсонщині, ознайомилися з творчістю художниці – самородка Поліни Райко. Були й інші подорожі та знайомства з талановитими українками …

13:07 05.09.2017

Урочисте підняття Державного Прапора України

Урочисте підняття Державного Прапора України

23 серпня 2017 року о 9-00 на площі Т.Г.Шевченка відбулося урочисте підняття Державного Прапора України. На урочистостях були присутні жителі громади. Всіх присутніх зі святом привітали Каланчацький селищний голова Зінчук Володимир Калинович, голова Каланчацької районної державної адміністрації Коваленко Світлана Іванівна та голова Каланчацької районної ради Замма Ігор Борисович. Право підняти Державний Прапор України надали відмінниці, учениці 10 класу загально – освітньої школи № 2 Куришко Аліні та неодноразовому  переможцю олімпіад та конкурсів, учню 11 класу загальноосвітньої школи № 1 Лагодзінському Максиму. У виконанні учня школи естетичного виховання Михайла Охвата прозвучала пісня «Українська земля».

13:41 29.08.2017

За благодійну фінансову допомогу

За благодійну фінансову допомогу

     Днями каланчацький  селищний голова  Зінчук Володимир Калинович офіційно оголосив дві подяки – пані Рене-Лярошель-Чумак і пану Гаврану  В’ячеславу Йосиповичу за благодійну фінансову допомогу, надану для будівництва  газопроводу в смт Каланчак та  за розуміння і турботливе ставлення до потреб каланчакців. Ця підтримка, як зазначив селищний голова, є свідченням небайдужого ставлення до проблем нашого краю та непохитна віра в його майбутнє. Події про які йдеться, відбувалися років вісімнадцять тому. Саме тоді проходила газифікація вулиці Чапаєва (Хорлівська) і в той час з Канади приїхав В’ячеслав Гавран. Провідати батьків і виконати благодійну місію на яку його благословила пані Чумак. Француженка за походженням пані Рене-Лярошель  вийшла заміж за емігранта з України.  Культурна, тактовна, доброзичлива пані була генеральним директором «Вілли і резиденції України в Монреалі» і мала багато добрих знайомих і друзів в колі української діаспори, один з них, Василь Грицак заповів свої статки пані Рене-Чумак. Шляхетна пані вирішила, що гроші українця повинні повернутися в Україну і доручила В’ячеславу Гаврану виконати посередницьку  місію. Ось вже майже два десятиліття газопровід функціонує завдячуючи благочинності і щедрості пані Чумак.

17:38 15.08.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь