КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Новини

Дата: від до Скинути

Козацькому роду - нема переводу

Козацькому роду - нема переводу

Після здобуття незалежності України до нас поступово повертається забута козацька спадщина. Ми ніби заново відкриваємо для себе державну історію, частина якої збудовано на засадах традицій Українського козацтва та козацько-лицарської духовності: «Мужність, шляхетність, відвага». Відновлюючи найкращих традиції та з метою виховання в дітей патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей, формування здорового способу життя, з 03 по 05 травня 2018 року на території парку с. Роздольне проходить І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

23:31 01.07.2018

Каланчацький край презентував свої творчі можливості.

Каланчацький край презентував свої творчі можливості.

З останньої зустрічі минуло півроку, тоді біля похмурого Дніпра огорнутого густим туманом, ми почували себе трохи скуто та невпевнено. Цього ж разу природа бавила присутніх різнобарв’ям кольорів, пекучим сонцем та прохолодним вітерцем. Тут на території Кам’янська січі розляглась ціла алея виробів народних майстрів, де кожен міг проявити себе.Каланчацький край презентував кулінарні таланти своїх господинь та господарів, які з любов’ю приготували частування для гостей фестивалю: варенички, домашню ковбаску, козацький куліш та запашну випічку під справжню українську горілочку, яку можна було скуштувати слухаючи музичний супровід аматорів нашого краю.

23:30 01.07.2018

Каланчацький край - цілюще повітря, дивовижна історія, Чорне море! Презентація туристичного потенціалу на Кам'янській Січі

Каланчацький край - цілюще повітря, дивовижна історія, Чорне море! Презентація туристичного потенціалу на Кам'янській Січі

Таврійські степи чарівний куточок Херсонщини, який оберігає таємницю 207 курганів, унікальний край, де гармонійно поєднуються культурні традиції різних історичних епох і народів. Тут безмежно глибоке синє небо, що зливається з водою на самісінькому небосхилі, кручі і панорама, від якої захоплює дух. Презентуючи Каланчацький край для гостей фестивалю - розповіли про загадкову історію кохання та любові до рідної землі видатної жінки Софії Богданівни Фальц-Фейн, яка в 1897 році на березі Каркінітської затоки заснувала перлину Таврійського краю, місто-мрію Хорли. Навіть сьогодні це унікальний оазис цілющого, рекреаційного та туристичного потенціалу який приваблює туристів з різних куточків України та ближнього зарубіжжя.

23:29 01.07.2018

Наша пам'ять і воля, культура і сила - ось на чому тримається незалежність!

Наша пам'ять і воля, культура і сила - ось на чому тримається незалежність!

Пам'ять - вона впродовж поколінь супроводжує кожного хто дбайливо ставиться до історії рідного краю! Навіть через віки опинившись на місці минулих, славетних подій нас огортають спогади.  Сьогодні в Україні немає жодного громадянина, який би не знав про Запорізьку Січ. Але, не меншою славою овіяна історія і Кам’янської Січі. Саме тут плекали козацьку славу та гартували волю. Тут народжувались рядки першої української Конституції. 

23:27 01.07.2018

«На крилах творчості»

«На крилах творчості»

Щоб почути красу української мови, побачити розмаїття українських костюмів, помилуватися співом освітян, захопитися майстерністю читців художнього слова, взяти участь в запальних танцях, побувати в театрі, зустрітися з майстрами вишивки, аплікації, виробів з дерева не треба їхати де інде бо Каланчацька громада вмістила все це в своїх працівниках освіти.

23:25 01.07.2018

Підняття військово-морському прапору з нагоди 100-річчя підняття українських прапорів на кораблях Чорноморського флоту і на фортеці Севастополь

Підняття військово-морському прапору з нагоди 100-річчя підняття українських прапорів на кораблях Чорноморського флоту і на фортеці Севастополь

29 квітня на площі Т.Шевченка замайорів прапор Чорноморського флоту, який урочисто підняли перший заступник селищного голови Андрій Лабушний та голова райдержадміністрації Олег Онуце. Сто років тому цей день увійшов в історію, як символ боротьби за незалежність України. Ба саме 29 квітня 1918 р. до 6-ої години вечора в Севастополі на лінкорах, крейсерах, деяких есмінцях були спущені червоні прапори та підняті українські. Штабний корабель «Георгій Побідоносець» стояв під сигналом «Обійняв командування українським Чорноморським флотом. Адмірал Саблін». Того дня весь Чорноморський флот було проголошено флотом УНР. Рішення підняти український стяг - виконано абсолютною більшістю кораблів.

23:24 01.07.2018

Відкриття полігону територіальної оборони

Відкриття полігону територіальної оборони

28 квітня 2018 року увійде в нашу пам'ять як ще одна маленька «перемога», саме сьогодні ми проводимо навчання загонів територіальної оборони на ВЛАСНОМУ спеціальному полігоні. В умовах російсько-української війни навчитися військовій справі, набути знання поводження зі зброєю є необхідністю, адже кожен свідомий громадянин повинен бути готовим до захисту своєї Батьківщини. У зв’язку з цим за ініціативи волонтера Сергія Свища, та підтримки: голови райдержадміністрації Олега Онуце, голови селищної ради Володимира Зінчука, депутата селищної ради Олексія Бурдейного, та інших небайдужих мешканців району, біля населеного пункту Каланчак було побудовано відкрите типове стрільбище. Місце яким не може похизуватись жодний район Херсонської області. Ми перші і ми є прикладом для інших.

23:23 01.07.2018

Школа естетичного виховання презентує

Школа естетичного виховання презентує

Скептик скаже: «Музика – це вид мистецтва, а ним ситий не будеш». Але я вважаю, що саме мистецтво робить життя людини наповненим, багатозвучним, різнокольоровим. Музика, як один із видів мистецтва, збагачує світ людини барвами, емоціями. Зазвичай почувши знайому мелодію нас переповнюють різні почуття: умиротворення, ейфорія, печаль, смуток, радість. Але музика – це не тільки естетична насолода. Леся Українка в юному віці через хворобу змушена була попрощатися зі своїм фортепіано і забути про мрію стати музикантом, проте любов до музики позначилась на багатьох її ліричних творах, які принесли їй світову славу.

23:20 01.07.2018

Виїзна виставка присвячена 32 річниці пам’яті трагедії на Чорнобильській АЕС

Виїзна виставка присвячена 32 річниці пам’яті трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня під час мітингу присвяченому 32 річниці пам’яті трагедії на Чорнобильській АЕС, відбулась виїзна виставка експонатів того часу. Переглядаючи знімки, документи ми ніби повертаємось в далекий 1986 рік, в інше життя, життя що не знало втрат.  Згадується легенда про чудову країну – Атлантиду, народ якої, сильний і розумний, досяг великих здобутків в науці, техніці, медицині. Але захопила атлантів гординя, вирішили зрівнятись вони з богами, і покарали їх боги за це. Чорнобиль – це кара людям за їх небажання жити у гармонії з природою, за пріоритет науково-технічного прогресу над духовним вдосконаленням. Ми прагнемо досягти висот, забувши про, те що ми лише крупиці в цьому величезному світі яким править Природа.

23:18 01.07.2018

Чорнобиль – біль кожного

Чорнобиль – біль кожного

Чорнобиль - це не просто назва міста, це цілий всесвіт відділений від нас. Символ горя, страждань, розорених людських осель. Це новий відлік часу, який був спровокований страшним вибухом над 4-м реактором Чорнобильської атомної електростанції, у ніч з 25 на 26 квітня 1986 року. Все сталось швидко, відразу ж почали прибувати спеціалісти-ядерники та пожежні. У небезпечній зоні вони працювали позмінно. Ті, хто набирав максимально небезпечну зону радіації поверталися додому, а на їх місце приїздили інші.

23:17 01.07.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь