КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Новини

Дата: від до Скинути

«Герої не вмирають!»

«Герої не вмирають!»

Ми чуємо це гасло вже не перший рік, але відтепер воно стало девізом одного з найочікуваніших фільмів 2017 року, стрічки Ахтема Сейтаблаєва «Кіборги», що вийшла в прокат зимою. Прем'єра показу для жителів Каланчацького району відбулась 09 лютого 2018 року у Головному будинку культури. Перед початком фільму до присутніх звернулись голова селищної ради Володимир Зінчук та перший заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Віремейчик. Які зазначили, що це фільм про події, які наразі кровоточать глибокою раною на серці кожного небайдужого українця. Розповідь про захисників Донецького аеропорту, які проявили нелюдську стійкість та протягом 242 днів утримували об’єкт і те, що від нього лишилося.

22:04 01.07.2018

Для природи та майбутніх поколінь.

Для природи та майбутніх поколінь.

Колись наша річка Каланчак квітувала. Грецький історик Геродот, який особисто бував у нашій місцевості, описував Гіпакіріс(колишня назва річки) як повноводну, широку річку. Глибина якої на той час в нижній течії становила 5- 6 метрів, що давало змогу невеликим грецьким кораблям заходити в її фарватер. Зараз важко в це повірити, як і повірити в те, що колись ширина річки в межах селища досягала від 75 до 100 метрів. Час нещадно йде далі і Гіпакіріс почав змінювати не тільки назву ай вигляд. Змілів, почав забруднюватись побутовими відходами. Рибний запас скоротився практично до 2-3 різновидностей (і це нам ще пощастило що карась, живуча риба, яка пристосувалась до таких складних умов існування).

22:02 01.07.2018

"Станція Крути – лише маленька точка на карті залізничних сполучень. І – тільки одна із численних битв в одвічному "хрестовому поході" Росії проти України(П.П)

"Станція Крути – лише маленька точка на карті залізничних сполучень. І – тільки одна із численних битв в одвічному "хрестовому поході" Росії проти України(П.П)

І скільки б років не минуло, ця історія досі викликає неоднозначні оцінки. І це відбувається як з боку суспільно - політичної свідомості обох держав, учасниць згаданої події, так і з боку суто історичного підходу вельми шанованих дослідників. Одне ми знаємо точно, 100 років тому біля залізничної Станції Крут відбулась битва, що увійшла в історію нашої держави, як символ патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежність України.

22:00 01.07.2018

Грайте разом з нами!

Грайте разом з нами!

Чи часто ви замислювалися над тим, як важливий спорт в житті людини? Кожен бачить цю роль по-різному. Дехто досить прохолодно ставляться до всього, що з ним пов'язано. Інші взагалі вважають спорт марною тратою часу. Але є категорія людей, що бачать сенс у спорті і їх, на щастя з кожним днем все більшає… Приємно усвідомлювати, що наша новоутворена об’єднана територіальна громада активно підтримує залучення молоді до здорового способу життя. Цього тижня з метою популяризації волейболу, як масового виду спорту, на базі ДЮСШ Каланчацької селищної ради відбулись змагання серед жінок. За кубок «Відкриття сезону» боролись команди Каланчацької ОТГ(«Фаворит», ДЮСШ-1,ДЮСШ-2) та команда Мирненської ОТГ.

21:58 01.07.2018

За кожною чорною клавішею обов’язково йдуть біл

За кожною чорною клавішею обов’язково йдуть біл

Музика – джерело розвитку особистості. Вона допомагає сприймати світ в яскравих відтінках веселки. А її можливість відображати переживання людей в різні моменти життя – дивують та надихають. Не можна не зазначити, що з приходом епохи інноваційних технологій класика музичної культури відійшла на другий план, звільнивши місце гаджетам і соціальним мережам. Та разом з тим, ця епоха дала можливість розвитку деяких музичних інструментів. 

21:56 01.07.2018

Єдина Україна!

Єдина Україна!

Можна по-різному сприймати поняття «соборність», мати відмінні політичні погляди. Але немає сумнівів, ми всі – одна велика родина, сильна й незалежна. Такою Батьківщина постає в наших очах, такою ми хочемо бачити її ще багато-багато років, й віримо, що так і буде.(А.Г.) 22 січня єднає покоління українських патріотів, адже в цей день в далекому 1919 році на площі перед київською Софією відбулась подія, що ввійшла до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності Україні. Вона дала перший виток до незалежності нашого народу.

21:55 01.07.2018

Радіємо разом з вами

Радіємо разом з вами

22 січня 2018 року під час концерту з нагоди Дня Соборності України, в м. Херсон селищному голові Зінчуку Володимиру Калиновичу - голові Каланчацької об'єднаної територіальної громади, було вручено Подяку Прем’єр-міністра України за зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток громади.  Ми знаємо Володимира Калиновича, як гарну людину, вмілого керівника, справжнього господаря своєї громади, що прислухається до людей та бачить потреби населення. 

21:53 01.07.2018

Красуня в дії

Красуня в дії

Зима чудова пора року, дорослим вона дарує відчуття дива, діти мріють про санки, школярі згадують всі образи, які накопичились за рік, щоб в когось так від душі «зарядити» сніжком. А от комунальна служба та селищна рада працює над тим, щоб жителі Каланчацької об’єднаної територіальної громади відчували комфорт навіть в засніжену погоду. Вчора зранку на вулицях селищах з'явилась одна з новеньких красунь придбаних восени(дорожня машина комбінована зі змінним устаткуванням), яка декілька місяців чекала свого першого виїзду.

21:51 01.07.2018

Щедрий вечір, добрий вечір

Щедрий вечір, добрий вечір

Важко уявити Новорічно-Різдвяні свята без щедрівок та колядок, які співаються, після Різдва. Традиції колядувати, вітати з народженням Христа та бажати всього найкращого у новому році збереглись і донині. Саме тому, сьогодні 14 січня, коли святкується Щедрий вечір із Василем та Маланкою, на площі Т.Г.Шевченка зібрались кращі колективи нашої Каланчацької громади. У їхньому творчому доробку є багато обрядових елементів із неповторним колоритом нашого краю.Вже вкотре вони демонструють новорічні обряди, театралізовані дійства та традиційні українські пісні, чим захоплююсь глядачів.

21:50 01.07.2018

Небайдужі серця

Небайдужі серця

З самого початку антитерористичної операції, за ініціативи голови Каланчацької селищної ради Володимира Зінчука та волонтера Сергія Свища, наш район приймає активну участь у допомозі військовим, як захищають цілісність нашої держави й наш з вами спокій. Сьогодні, 11 січня 2018 року на передову відправили черговий гуманітарний вантаж. До збору якого долучились працівники: селищної та районної ради, комунальних та приватних підприємств, волонтери та всі небайдужі жителі селища. Завдяки яким зібрані продуктові набори, гігієнічні й миючі засоби, речі. 

21:47 01.07.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь